miércoles, 9 de junio de 2010

Educación Social y Animación Sociocultural


Nace en Catalunya "La Coordinadora para la Animación Sociocultural de Cataluña (CASC)", como Nodo de la Red Iberoamericana de Animación Sociocultural.
El proximo sábado 12 de junio, hacen su asamblea inaugural para todos los profesionales de la animación sociocultural, que esten interesados en debatir, construir y trabajar sobre este ámbito.

A continuación os adjuntamos las pretensiones de esta nueva asociación/federación. Y para los que esteis interesados, cuando y donde será la asamblea.

Esperamos que sea de vuestro interés.


La Coordinadora per a l’Animació Sociocultural de Catalunya (CASC) pretén:
  • Compartir una visió amplia de l’ASC que integri i consideri els diferents professionals que s’identifiquin amb aquest àmbit, metodologia i pràctica sociocultural.
  • Facilitar les eines i els recursos necessaris per a que les persones siguin les protagonistes de la seva transformació i la de l’entorn. Es ressalta la dimensió educativa i es fa èmfasi en la importància de l'educació en valors que proporciona en aquests processos.
  • Visualitzar la dimensió política i de transformació social que hi ha d'haver en tot procés i pràctica d’ASC perquè respongui plenament al sentit i la finalitat que la defineixen.
  • Identificar un espai d'intervenció on conviuen molts professionals, més enllà dels estrictament definits com animadors socioculturals. Aquest fet és vist com una riquesa que permet enriquir el discurs a partir de la suma de les diferents perspectives.
El CASC esta formada per animadors i animadores socioculturals, associacions, Universitats, Cicles Formatius i en definitiva amants de l’ASC de tota Catalunya.

No hay comentarios:

Publicar un comentario